2013. augusztus 11., vasárnap

Meleg, pára és kabócainvázió


Nem gondoltuk volna, hogy a szingapúri kímát überelni lehet. Az egy hónapig tartó monszun után most óriási a pára. Ez így a nagy meleg mellé elég kellemetlen, de szerencsére csak néhány hétig kell dunsztolódni, hamarosan jön a száraz és nagyon kellemes nyárutó.    
Előrelátó voltam és telepakoltam párátlanító dobozokkal a lakást, így a ruháink megúszták a penészesedést. Több liter vizet borogattam ki belőlük, de sajnos a kamrába elfelejtettem tenni, így most ott áll a bál. A gyúródeszkák, a rattanbútor és a hátizsákok is szépen bezöldültek,  ráadásul most még szellőztetni sem lehet.
Vicces, de még a konyhabútorban is melegek a tányérok, beüzemeltük a légkondit, amit még éjszakára is muszáj egy kicsit bekapcsolni, hogy tudjunk aludni. Bár a kabócák miatt ez amúgy is nehezen megy. Az otthoni tücsökzene és Gábor horkolása is eltörpül (elhalkul) a ciripelésükhöz képest. Sebaj, inkább kabócakoncert, mint zajos betondzsungel:-)

Kutya meleg van - Sunny is nehezen bírja és alig várja, hogy reggel bejöjjön a házba egy kicsit hűsölni. Amúgy elkanászodott a drága, tegnap elfelejtettem becsukni a fiúk ajtaját, emiatt szegények nem tudták sokáig húzni a lóbőrt. Nagy lelkesen az ágyukban landolt és igazi nyálas ébresztőt tartott :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése