2015. június 28., vasárnap

Viszlát Korea!


Ha nagyon röviden kéne leírnom, hogy számomra mit jelentett Korea, akkor talán ez lenne: a legérdekesebb ország, ahol eddig jártam. Szerintem nincs a világon még egy olyan hely, ahol ennyi sokszínű élmény, tapasztalat begyűjthető lenne ilyen rövid idő alatt. Egy végtelen útikönyvet lehetne írni a történelméről, látnivalóiról, kultúrájáról, az itt lakó emberek mentalitásáról, szokásairól.
Ha mindezeket legalább részben megismerjük, akkor a nehézségekkel is könnyebb szembenézni és igenis lehet élvezni ezt az nagyon-nagyon más világot. 
A mérleg mindkét felét rendesen megpakoltuk, de azért egyértelmű, hogy a pozitív oldalra billen a nyelve. Nagyon jól döntöttünk, hogy nem maradtunk Szingapúrban és belevágtunk ebbe a sokkal érdekesebb és izgalmasabb kalandba. 
Biztos vagyok benne, hogy sok minden fog hiányozni (kedves emberek, gyönyörű tájak, élmények, ételek stb.), de azért bőven akad olyan is, ami miatt ezentúl rózsaszínben látjuk a magyar viszonyokat (pl. közlekedés, levegő minősége, embertömeg).
Jó újra itthon!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése