2014. augusztus 15., péntek

Sokcho és környéke


Ismét a hegy-és emberrengetegben:-)
Visszajöttünk, újra együtt a család.
Az építkezés miatt zűrössé sikeredett nyári szünet után a hegyekbe menekültünk egy kis nyugalomért. Természetesen kizárólag hétköznapról lehetett szó, mert hétvégén útra kél a több milliós kiránduló tömeg és akkor máris oda a hőn áhított békés feltöltődés.

Mindez otthonról nézve érthetetlen problémának tűnhet, de íme a bizonyíték, hogy itt nem olyan egyszerű a túraszervezés: a szeptemberi iskolai szünetre eső napokat próbáltuk jó előre lefoglalni, mert gondoltuk, hogy a helyiek ünnepével egybeeső hosszú hétvége esetében nem árt az óvatosság.
Jól gondoltuk.
Mivel kocsival lehetetlen ilyenkor bárhová is eljutni, így vonattal terveztük az utazást (a félsziget déli részét akartuk egy kicsit felfedezni).
Koreában az indulás előtt legkorábban 1 hónappal lehet előre jegyet vásárolni, így Gábor megkérte a titkárnőjét, hogy az (online) pénztárnyitásnál legyen résen. Szegény hiába kelt fel korán, reggel 6 órakor a 11 ezredik (!) várólistás helyet sikerült csak megszereznie...kész őrület, az óránként induló vonatokra fél perc alatt elkapkodták a jegyeket.
Maradunk tehát ősszel Szöulban és várjuk a legközelebbi olyan iskolai szabadnapot, ami nem esik egybe helyi ünneppel.
Vagy lógnak a fiúk a suliból és csinálunk saját szünetet magunknak:-)

A mostani rövid nyaralásunk viszont jól sikerült, ismét egy csomó gyönyörű helyen jártunk:

Sokcho Szöulhoz képest kicsi - 80 ezres - halászfalu a Keleti-tenger partján, az óriás halpiac, a különleges herkentyűs kaják és a homokos tengerpartok mellett a közeli Seoraksan Nemzeti Park miatt kedvelt turistacélpont.


nekem azért jobban bejönnek a hegyi ösvények:-)
és a kolostorok: 
 és még néhány fotó itt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése