Itt még javában tombol a nyár, így a hűsítő finomságok továbbra is nagyon népszerűek.
Íme néhány - magyar szemnek, szájnak meglehetősen furcsa - példa:
Naengmyeon, azaz jeges húsleves tésztával, zöldségekkel, amihez kimchin kívül ecet és csípős paprikaszósz is jár:
Patbingsu: fagyikehely babkrémmel. Nyáron ez a helyiek legkedveltebb édessége, gyümölcsös változata is létezik, de mindegyikben a bab a főszereplő - amúgy tényleg finom.
Fagyos habos sör: ez az eredetileg japán módszer már Koreában is nagy népszerűségnek örvend. A hideg sör tetejére extra fagyott habot nyomnak, így akár fél óráig is hideg marad a nedű. Emiatt inkább lassú sörivóknak ajánlott:-)
Babkrém! Húsleves! De szép emlékek! :)
VálaszTörlésA fagyinál pont gondoltam rátok, hogy annyi féle babos édességet megkóstoltatok és éppen ez az egy kimaradt...
VálaszTörlésDe otthon könnyedén pótolhatjátok: http://www.maangchi.com/recipe/patbingsu