2014. szeptember 2., kedd

Veszélyes sport a bólogatás


A dél-koreai kormány mindig árgus szemekkel figyeli az északi kollégák ténykedéseit,  különösen a két ország kapcsolatát befolyásoló eseményeket.
Hónapok óta például lázas fejtörést okoz és találgatásokra ad okot Kim Jong-un egyik legnagyobb bizalmasának eltűnése Kim Yang-gon elvtárs ugyanis hosszú ideje egyetlen állami eseményen sem bukkant fel. A 72 éves politikus az északi külpolitika, ezen belül is a déliekkel folytatott rapszodikus viszony egyik kulcsfigurája, emiatt sem mindegy, hogy egy esetleges személycsere milyen következményeket vonna maga után.

Múlt héten előkerült az úriember és az is kiderült, hogy mi volt a távolmaradás valódi oka. 
Amikor decemberben az ifjú titán átadta népének az "oly régóta áhított síparadicsomot", a 60-70-es éveiket taposó támogatóit is meghívta egy csúszásra.  Az akkortájt kivégzett nagybácsi példája bizonyára ott lebegett mindannyiuk szeme előtt, emiatt egyikőjük sem mert nemet mondani a vezér szívélyes invitálására, meg különben is megszokták a bólogatást.

Szegény Yang-gon valószínűleg akkor látott sílécet életében először, így az is nagy csoda, hogy élve (hosszú lábadozással járó lábtöréssel) megúszta ezt a kalandot.


Kim Yang-gon itt még gipsz nélkül gyönyörködik a tájban (a vezér mögött, szemüvegben, sapka nélkül):

Ferenc pápa szöuli látogatásakor Isten áldását kérte az egész koreai népre,  viszonzásul gyorsan kilőttek néhány rakétát északon. 
Némi bizakodásra ad okot az észak-koreai sportolók részvétele az Ázsiai Játékokon, amelyet ebben a hónapban rendeznek a Szöul melletti Incheonban. A sportolókat ráadásul legalább száz szurkolólány kíséri, amit ugyancsak a közeledés egyik halvány jelének értelmeznek a déli szomszédok. De ez már egy másik történet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése