2014. október 2., csütörtök

Ri Sol-ju, a pom-pom lányból lett first lady



Javában folynak az Ázsia Játékok a Szöul közeli Incheonban.
Ez a kontinens legnagyobb sporteseménye, amit idén talán legjobban a házigazda férfiak vártak, hogy újra észak-koreai szurkolólányokban gyönyörködhessenek.
Állítólag északon a nők sokkal szebbek és plasztika híján természetesebbek.

Sajnos korai volt az öröm, mert a 300 fős válogatott szépségekből álló különítmény mégis otthon maradt; a kiszámíthatatlan északi vezetés az utolsó pillanatban lefújta a részvételüket.
Pedig valamennyi olyan eseményen, amelyen észak-koreai sportolók is részt vesznek, az őket kísérő pom-pom lányok mindig nagy feltűnést keltenek.

Dél-Koreában legutoljára 2005-ben jártak, de természetesen itt a szigorú kísérőik megpróbálták a versenyen kívül hermetikusan elzárni őket. Emiatt például nem a külföldi sportolóknak fenntartott szállodákban, hanem inkább egy észak-koreai hajón kaptak szállást, ahol a renitensek azonnal büntetésben részesültek. Akik pedig a hazatérésük után kotyogtak el valamilyen "titkot" a déli csillogásról, azoknak még szigorúbb büntetést járt.
A hírek szerint anno 21-en kerültek munkatáborba, mert a tiltás ellenére is élménybeszámolót tartottak a családnak vagy a barátoknak.

Ugyanennek a 2005-ös szurkoló csapatnak volt tagja Kim Jong-un felesége is, így legalább az elnöki pár egyik fele már élvezhette a déli szomszéd vendégszeretetét.



Ri Sol-Ju 2005-ben és kilenc évvel később: 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése