2013. május 3., péntek

Tavasz



Állítólag amelyik évszakban születtünk, az lesz később a kedvencünk. Részemről így volt ez mindig, de most különösen élvezem ezeket a hónapokat. Ráadásul az elmúlt évben nem volt benne részem, így most van mit bepótolnom.
S nem is akárhogyan, itt Koreában ugyanis gyönyörű a tavasz - bár állítólag az ősz még ennél is szebb lesz. A hajnalok meglehetősen hűvösek, még mindig a téli meleg takaróinkat használjuk, hiszen nyitott ablaknál alszunk. Nagyon mélyen, de kevésbé hosszan, mint szeretnénk, mert a család legifjabb tagja, a rosszcsont kiskutyánk minden nap gondoskodik a hajnali ébresztőről.
Délelőtt még elkel egy könnyű kabát, de délután már elég a pulóver s mivel szinte állandóan ragyogóan süt a nap, így ez a friss levegő kimondottan kellemes, ideális a szabadtéri programokhoz.
Hétvégenként mindig sokat sétálunk, kedden voltam egy hosszabb túrán a hegyekben, tegnap pedig egy buszos kiránduláson Dél-Korea legnagyobb botanikus kertjébe.
Egyszóval élvezem a tavasz minden egyes pillanatát:-)


a hegyekből már nagyon zöld a kilátás:


a környék utcáit is nagyon szívesen rójuk:



minden csupa virág, pl. ez az utcai ládika: 


vagy ez a bejárati kapu:

 

és itt még az iskolába is ilyen szép virágos utcán lehet eljutni.....

4 megjegyzés:

  1. Milyen gyönyörű... És különleges, hogy együtt nyílik a boglárka (nálunk már elnyílt) meg a rhododendron (nálunk abból még csak a koraiak nyílnak)... ilyen az utca a suliba? :)))))

    puszi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. mindig mondom nekik, hogy ennyi virág között fülig érő szájjal masíroznék a suliba, de valahogy nem veszik a lapot:-)

      Törlés
  2. Kérünk szépen képeket a botanikus kertről is!!!
    Juli

    VálaszTörlés