2013. március 11., hétfő

Keleten a helyzet változatlan


Köszönjük, hogy aggódtok. Mi is, de azért talán kevésbé, mint gondolnátok.

Tény és való, mióta kijöttünk jócskán megszaporodtak az Észak-Koreáról szóló háborús hangulatú cikkek. Már mi is félve olvasunk híreket e témában, mert az otthonról vagy egyéb külföldi médiából érkező hatásvadász cikkek tényleg megrémisztenek. 
De itt Dél-Koreában az emberek teljesen nyugodtak, nincs pánikhangulat, sőt meglehetősen furcsa az a közöny, ahogy ehhez a témához a helyiek viszonyulnak. Lassan 60 éve megy ez a folyamatos kötélhúzás és erőfitogtatás, igaz az atomcsapással való fenyegetőzés csak mostanában indult be. Itt találtok pl. egy 2007-es cikket, ugye milyen ismerős? Mintha az elmúlt napokban írták volna: http://inforadio.hu/hir/kulfold/hir-133153
Nagyon remélem, hogy nem történik semmi rossz, se most, sem később. Nem szeretnénk  félelemben élni, ezért nem is agyalunk egyfolytában azon, hogy mint lesz, hogy lesz. De természetesen ez nem azt jelenti, hogy a józan eszünket ne használnánk. Ha azt látjuk, hogy már nem biztonságos errefelé az élet, akkor azonnal szedjük a sátorfánkat és indulunk haza, de addig is jól érezzük magunkat. 

A kiskutyánk egy igazi boldogsághormon, még a gyerekek is kevesebbet nyúzzák egymást és végre itt a tavasz, állandóan süt a nap. Szombaton például 20 fok volt, egy jó nagyot kirándultunk, forrás vizet ittunk, egyszóval ne aggódjatok, jól vagyunk.

a forrásnál ilyen edénykék várják a megfáradt túrázókat: 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése