2013. február 25., hétfő

Koreai kémek Budapesten


A minap sétáltam az utcán és egy közeli utazási iroda előtt megálltam bámészkodni, mert kint áll egy konzol, rajta pedig egy rakat prospektus és utazási magazin. Nagyot néztem, mert a legnagyobb koreai utazási iroda márciusi kiadványának címlapján ott virított Budapest.
Mostanában nagyon felkapott lett a fővárosunk, ugyanis az egyik legnézettebb helyi "Barátok közt" több epizódja is nálunk játszódik. Már az első évadban is néhány képkocka erejéig felvillant pár budapesti utcakép, de úgy látszik, annyira megtetszett nekik, hogy a mostani szezon egyik helyszínéül ismét Magyarországot választották.
Gábor kollégái is folyamatosan áradoznak Budapestről. Hirtelen mindenki a dunai panorámára kíváncsi, azok is szeretnének eljutni hozzánk, akik korábban szinte semmit sem tudtak rólunk.
Az országimázs építés egyik, ha nem a leghatékonyabb eszköze lehet egy ilyen filmforgatás.

címlapon a budapesti panoráma: 


az IRIS 2 sorozatot beharangozó reklám és benne rengeteg ismerős helyszín:

2 megjegyzés:

  1. Biztos azért jönnek hozzánk forgatni, mert nekik mi vagyunk az egzotikum. Bár aki a Die Hard alapján megy manapság Moszkvába, az azért eltévedne:-))) És meg is mondják, hogy Budapesten játszódik?
    Juli

    VálaszTörlés
  2. Igen, beazonosítható Budapest. Ebben a kiadványban is a sorozattal kapcsolatban írtak róla és gyorsan szerveztek is néhány városnéző túrát.

    VálaszTörlés