2013. február 4., hétfő

Ami annyira hiányzott…



...a hegyek és a friss levegő, na meg egy kis téli hangulat.
Kb. úgy viselkedünk, mint a falánk verebek, pedig itt maradnak a hegyek, a friss levegőből is lesz utánpótlás, sőt jövőre is lesz még tél.
De hát annyira jó ezt újra megtapasztalni, így a másfél éves "nyaralásunk" után most nagyon élvezkedünk. Ma például a gyerekek duplán, ugyanis annyi hó esett, hogy nem volt tanítás, helyette hógolyózás, hóemberépítés…nagyon imádják.




Ez a kép pedig múlt héten készült, Bálint osztályával Pyeongchangban voltunk, a Speciális Téli Világjátékokon, vagy más néven Speciális Olimpián. 111 ország, 3300 értelmi fogyatékos sportolójának részvételével - köztük 28 magyar olimpikonnal - rendezték ezt a kevesebb pénzről, de annál több lelkesedésről, küzdelemről szóló téli sporteseményt.
2018-ban Dél-Korea lesz a Téli Olimpia házigazdája, így ez a verseny már amolyan rákészülésnek, bemelegítésnek számított. Sajnos mi idő szűkében csak a snowboard előfutamokat szurkolhattuk végig és nagy bánatunkra egyetlen magyar versenyzővel sem sikerült összefutnunk. Azért így is nagyon nagy élmény volt. Nekem pedig egyúttal jó lehetőség arra, hogy az új osztálytársakkal és néhány anyukával megismerkedjek.

http://specialolympics.hu/
http://www.specialolympics.org/


2 megjegyzés:

  1. Szia! Érdekes, bennem Koreáról valahogy egy melegebb kép élt, egy dzsungelt képzeltem, erre tessék. Pedig láthatóan jelentősen délebbre van, mint mi és mégis. Mi lehet ennek az oka??
    Üdv
    Juli

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Juli,
      valóban délebbre van, de itt a félsziget közepén kontinentális az éghajlat, megspékelve egy kis monszunnal. Ez azt jelenti, hogy nyáron nagyon sokat esik az eső, miközben nagy a forróság és így a páratartalom is nagyon magas (és állítólag rengeteg a szúnyog). A többi évszak viszont száraz, azaz a hideg téli napokat kellemesebb elviselni a ragyogó napsütésben, a tavasz és az ősz pedig kifejezetten kellemes. De hogy tovább bonyolítsam, az ország déli részén már szubtrópusi jellegű az időjárás, így egész évben van friss gyümölcs, zöldség, pl. most éppen a délen szüretelt narancs és mandarin szezonját élvezhetjük.
      Más. Képzeld örökbe akarunk fogadni egy kiskutyát, de kissé bonyolultabb, mint ahogy elképzeltük, hamarosan írok majd e szíved csücske témáról is.
      Puszi

      Törlés